woensdag 31 augustus 2011

Bloemetjes Woensdag

Het is al weer een paar weken geleden dat ik heb gepost. Er zijn 18 bloemetjes bijgekomen. De volgende up-date hoop ik ze aan de "lap" te hebben genaaid. Hier komen ze.


Deze vind ik zelf wel erg leuk, doet mij denken aan de zon..............


Heb nog een lange weg te gaan met de bloemetjes, maar wil het ook nog niet graag missen. Het is zo`n leuk werkje om te doen en je kunt het overal mee naar toe nemen.
Fijne Woensdag en de groetjes...Annemieke.

Sluit ik af met : Je hoeft niet lang te zijn om groots te wezen.

zondag 28 augustus 2011

Leannes House

Het quiltwerk is klaar, heb ik het toch gered voor 1 September. Nu nog de 2 tunnels en de bies, plus het label. Dan kan de quilt pronken aan de wand. Hier is ze dan.


Het was een heel leuk werkje, stitcherie, applicatie, patchen. Ga Leanne nog één keer laten zien als het helemaal af is. Fijne Zondag nog. Het slechte weer heeft ook zo zijn voordelen.
Groetjes Annemieke.

Sluit ik af met :  Het weer, geen weer, morgen weer.

vrijdag 26 augustus 2011

De hort op

Jannie en ik zijn vandaag naar de fair geweest, dat plaats vond hier. Het was erg gezellig ondanks het kleine beetje regen. Er waren diverse demonstraties van angorageit tot wol, tweed en quilts, nieuwste naaimachines, handwerken met antroposofische elementen, kralen en sieraden, Pink Ribbongroepsquilt 2011, folklore uit Drenthe, bloem en groen decoraties en zonnebloemen en pompoenen.

Pink Ribbonquilt 2011.

Ik heb nog twee lootjes gekocht voor het goede doel en je kunt er ook nog een quilt mee winnen.
Hier sta ik op de foto met twee leuke, spontane mensen in Drentse klederdracht.

We zijn ook nog naar de Naaidoos geweest in Nieuw Buinen. Als je er nog geen 10 min van af zit kun je het net zo goed even mee pikken.  Ook nog een paar lapjes gekocht, hoe kan het ook anders. Het was opeens een drukte van belang, de andere dames en heren dachten er net zo over. Kopje koffie gedronken en heerlijk gesnuffeld.
mijn aankopen.

Dit paartje vond ik wel erg mooi, het was handwerken met antroposofische elementen.

Zo was er nog veel meer mooie dingen te zien moet je maar kijken op de site van de Stofmeid.
Wens ik iedereen een fijn weekend met als het een beetje meezit mooi weer.

Groetjes Annemieke.

Sluit ik af met : 

Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke.

En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke. 

woensdag 24 augustus 2011

Cotton Country Quilt.

Het randje zit er om heen en èèn zijkant van zes blokjes heb ik er aan genaaid. De blokjes zijn vier reepjes van 1 3/4 inches x 5 1/2 inches. Het is een mooi werkje maar de kleurstelling vind ik wel een lastig werkje.

 Op de èèn of andere manier zijn de foto`s nooit duidelijk, met of zonder flits. Snap niet hoe dat kan.
Ik heb al een aantal reepjes geknipt en èèn blokje is klaar. Ik vind het een mooie quilt in wording, de kleuren doen warm aan en het doet me denken aan de herfst. Dat vind ik nu zo fijn in Nederland, de vier seizoenen.


Ik ga nog even verder met het naaien van de reepjes en het sorteren op kleur. Voelt altijd weer lekker als er wat af is. Moet kalm aan doen met het maken van TOPS, het quiltwerk staat weer op een laag pitje.Er wachten er nog een aantal om gequilt te worden.

Fijne Woensdag met veel quilt plezier.
Groetjes Annemieke.

Sluit ik af met : Soms moet je veranderen om jezelf te blijven

dinsdag 9 augustus 2011

Cotton Country en Leanne

De stitcheries zijn af en ben begonnen om de rand te knippen. Moet 48 blokjes maken van 4 strips en 4 blokjes van 2 strips. De strips worden 1 3/4 inches x 5 1/2 inches en worden van verschillende kleurtjes gemaakt. Het einde is in zicht. Als alle ufo`s af zijn, heb ik heel wat quilts klaar. Maar zover is het nog niet.


Moet nog èèn blok van Leannes House quilten en dan heb ik alle blokken klaar. Dan alleen nog de rand en een biesje en tunnel, om het op te hangen. Gaat ook wel aardig wat tijd in zitten denk ik, maar niet de moed op geven.


Foto staat wel op zijn kant maar moet maar een keertje zo, ga het nu niet meer draaien. Alleen blok 9 nog quilten, wat een heerlijk gevoel. Fijne dag nog allemaal ga vanmiddag nog even een beginnetje maken met het laatste blok. Het weer is toch knudde.
Groetjes Annemieke.


Sluit ik af met : 

Zoals het geknipt is moet het genaaid worden

.
vrijdag 5 augustus 2011

Leannes house

Ta.....da, blok 1 is ook gequilt, dus moet ik nog 3 blokken 4, 7 en 9. Moet te doen zijn voor September, heb al een begin gemaakt met blok 4. De quilt wordt al hoe mooier, je kunt het nooit goed zien op de foto`s, dat is wel jammer.


Wat vinden jullie hier van, is het geen plaatje. Zou ik graag in mijn tuin willen hebben.


Laat ik nog een foto`tje zien van mijn Leanne, bedenk er nog wel een andere naam voor, ben er nog niet uit wat.

Wil ik jullie nog een fijn weekend wensen en een hele fijne vakantie voor degene die weg gaan.


Groetjes Annemieke.

Sluit ik af met :  Jouw eigen weg vind je niet in een routeplanner.